Avatarer
Fredag 11 september – Masthuggsteatern

Biljettinfo

Plats
Masthuggsteatern
Pris
155 kr
Tid
13:00
fre 11 september
Information

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Historien om en son som älskar gaming, en pappa som oroar sig och en värld där du själv får bestämma vem du är.

En dag får Simon en konstig friend request i sitt favoritspel. Någon som skriver på dålig engelska och verkar liksom gammal. Som byter namn hit och dit, vill bli vän och spela med Simon och som inte ger sig. Det känns som ett gubbcreep förföljer honom, så Simon gör sig till slut av med sin spelkaraktär, sin avatar.

Samtidigt är det något konstigt med hans pappa, Rikard. Han slutar gå till jobbet och hemmet börjar förfalla. Han verkar pyssla med något hemligt på sin dator. Och ena stunden verkar han tro att Simon är näthatare eller nåt, nästa hintar han att Simon borde festa och kröka mer, och ibland sitter han bara och kollar skumt på Simon. Vad är det som händer med pappan? Vem är han egentligen? Vem tror han, pappan, att Simon är? Och varför är det plötsligt fullt av konserver överallt i hemmet?

Avatarer blir ett lika underhållande som innerligt virrvarr av möten och missförstånd där handlingen ömsom utspelar sig i spelvärld och chattar ömsom i det vi kallar verkligheten. Där vi ena stunden ser allt genom Simons ögon och i den nästa Rikards. Det är historien om en far och son som inte riktigt kan förstå varandra. Medan bägge två i själva verket mest längtar efter en ärlig och nära relation. Och mitt bland avatarer som byter ägare och utseende, äger ett trevande möte rum mellan en son och hans pappa.

Spelar skolföreställningar för högstadiet-gymnasiet.

MEDVERKANDE Hans Brorson, Philip Lithner, REGI Peter Elmers, SCENOGRAFI Råger Johansson, DRAMATURG Kristina Ros, LJUDDESIGN Robin af Ekenstam, LJUSDESIGN Maria Ros, PRODUKTION: Susanna Fredén TURNÉLÄGGNING: Samuel Ek

För skolbokning kontakta Kulturpunkten 031-368 32 99 eller biljett@kulturpunkten.nu. Har ni svårt att ta er till teatern? Vi erbjuder gratis transport! Kontakta info@masthuggsteatern för mer info och bokning av resa.