Apokalypsen min vän – en kabaré om klimatångest
Fredag 11 juni – Aftonstjärnan

Biljettinfo

Plats
Aftonstjärnan
Pris
265 kr
Tid
19:00
fre 11 juni
Information

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Vänsterfeministiska swingbandet Cats and Dinosaurs bjuder in till en dansant satir med allvarlig underton om vår tids stora ödesfråga.

Klimatångest är ett växande problem för var och en som lever i det senkapitalistiska samhället. I denna föreställning får publiken tillsammansmed Cats and Dinosaurs utforska hur denna ångest kan ta sig uttryck och hur vi kan hantera den, i en färgsprakande satir över samtidens ständiga individualisering av samhällsproblem. Formatet är lånat från swing-erans kabaréter, en salig blandning av musik, teater ochdiverse överraskningar. Och självklart mycket av den proggiga gammeljazzsom är bandet signum, med en blandning av deras älskade gamla hits och helt nyskrivet material.

Cats and Dinosaurs är kända för att bedrivabedriva folkbildning bestående avegenskrivna plakatpolitiska swinglåtar varvat med pedagogiska mellansnack, och har turnérat runt om i Sverige och Europa. I denna kabaré har de fått hjälp av regissören Helena Röhr att kondensera budskapet och uttrycket till en sammanhållen berättelse.

Musiker och skådespelare: Tove Casén Nylander, Johan Bengtsson, Hilda Ekstedt, Julia Schabbauer, Filip Bagewitz, Fia Forslund, Johan Axelsson
Manus: Tove Casén Nylander, Fia Forslund, Filip Bagewitz, Helena Röhr
Regiöga: Helena Röhr
Text och musik: Filip Bagewitz
Ljus: Emma-Kara Nilsson
Ljusteknik: Agnes Asp

Du kanske även gillar

EGEN REGI / Musik / Teater
225 kr

Apocalipsync Lör 3 sep – Stora Teatern

EGEN REGI / Familj / Musik
225 kr

Familjen Stråke Lör 10 sep – Stora Teatern

Mim / Scenkonst / Teater
100 kr

Festivalpass 13-17 september Tis 13 sep – Gothenburg Mime Festival