Amason
Fredag 13 mars – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
385 kr
Tid
18:00
fre 13 mars
Information

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Den 12 mars kommer Amason, högaktuella med ny musik, till Göteborg. På Stora Teatern gör de ett unikt upplägg med två konserter under samma kväll – en med sittande publik och en med stående.

Bandet Amason har varit en given del av den svenska musikvärlden sedan 2012. Den första låten som nådde offentligheten – ”Margins” – följdes av en självbetitlad EP som släpptes i augusti 2013 på INGRID, innehållande singeln ”Went To War”. År 2014 släppte Amason singlarna ”Ålen” och ”Duvan” – och året därpå släpptes äntligen debutalbumet ”Sky City”. ”Sky City” hyllades av såväl publik som kritiker som ett av 2015 års bästa album.

Vid Grammisgalan belönades bandet för Årets Album och stod även nominerade i kategorierna Årets Artist, Årets Pop, Årets Textförfattare och Årets Kompositör.

Under 2015 släppte bandet också en EP på svenska, ”Flygplatsen”, som bland annat rymde en hyllad tolkning av Matti Alkbergs låt ”Tjugonde”. Året därpå kom en 3-spårig EP på engelska ”California Airport Love”, med covers på ”California Dreamin’” och ”I Want to Know What Love Is”.

Nu är alltså Amason återigen aktuella med ny musik. För bara några veckor sedan släpptes ”Galaxy I” – den första delen i ett dubbelalbum som under våren 2020 fullbordas med ”Galaxy II”. På den första delen hörs singlarna ”You Don’t Have To Call Me” och ”Marry Me Just For Fun”. I samband med albumsläppet gjorde bandet även sommarens enda spelning på Way Out West i Göteborg. Amason har under sin karriär åkt på flera omfattande turnéer, både i Sverige och USA, men har under de senaste åren varit lite mer sparsmakade med liveframträdanden. Det är därför med stor glädje vi kan presentera att bandet åker på nordisk turné i vår, varav fyra stopp sker på svensk mark – i Stockholm, Göteborg, Malmö och Norrköping.

Amason består av Amanda Bergman på synt och sång, Gustav Ejstes på orgel, gitarr och sång, Pontus Winnberg på piano, Petter Winnberg på bas och sång och Nils Törnqvist på trummor. Bandmedlemmarna har varit aktuella i flera olika solo- och bandprojekt parallellt med att de också arbetat på ny musik med Amason.

Sagt om nya albumet ”Galaxy I”:
“Än en gång har bandet så här med facit i hand visat att de förtjänar en stående plats inom popeliten tills den dagen de (Gud förbjude!) väljer att pensionera sig.” GAFFA (5 av 6)
”Amanda Bergman har inget kvar att bevisa som en av Sveriges bästa sångare” Nöjesguiden (5 av 6)
Aftonbladet beskriver albumet som ”vacker och känslosam drömpop.”

 

Arrangör: Luger

Du kanske även gillar

Konsert / Musik
575 kr

BOHUSLÄN BIG BAND NISSE LANDGRENS HÖRNA MED BJÖRN SKIFS Tor 25 mar – Stora Teatern

Konsert / Musik
430 kr

Sånger Till Friheten – En Hyllning Till Björn Afzelius Tis 11 maj – Stora Teatern

Konsert / Musik
620 kr

TOMMY KÖRBERG / BOHUSLÄN BIG BAND THE AMERICAN SONGBOOK Sön 27 feb – Stora Teatern