Amanda Ginsburg
Torsdag 2 december – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
350 kr
Tid
19:00
tor 2 december

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Amanda Ginsburgs karriär har de senaste åren gått spikrakt uppåt. Hon har synts och hörts bland annat i SVT Gokväll och i Allsång på Skansen, och har spelat över hela landet för tusentals åhörare. Den 7 februari 2019 mottog Amanda en Grammis för årets jazzalbum.

Efter det varma mottagandet av debutalbumet ”Jag har funderat på en sak” fortsatte framgångarna med Olle Adolphson-stipendium, Stim-stipendier och Sveriges kompositörers/ textförfattares Jazzpris som gav motiveringen: Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst.

Hösten 2020 släppte Amanda Ginsburg uppföljaren ”I de lilla händer det mesta”, ett album som nu är nominerad för Grammis kategorin i Årets Jazz.

Så här säger Amanda själv:
– Jag ser detta andra album som en fortsättning av mitt första. Här finns de vardagliga och ibland lite banala berättelserna som utgör så stor del av mitt liv och ofta även ditt. I det lilla vardagliga livet finner jag oändlig inspiration. När jag börjar för stort får jag faktiskt ingenting gjort.

Amanda Ginsburg – sång
Filip Ekstubbe – piano
Ludvig Eriksson – kontrabas
Ludwig Gustavsson – trummor

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

Barnteater / Dans / Musik
155 kr

Pinsamt Lör 25 sep – Big Wind

Konsert / Musik
350 kr

West of Eden med gäster Lör 2 okt – Stora Teatern

Konsert / Musik
215 kr

Cats and Dinosaurs’ Postcapitalist Jukebox Lör 2 okt – Teater Aftonstjärnan