Adressat okänd
Lördag 19 november – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
220 kr
Tid
19:00
lör 19 november

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

ADRESSAT OKÄND
STOCKHOLMS STADSTEATER / MALMÖ STADSTEATER

De nära vännerna Martin och Max befinner sig i på varsin kontinent och brevväxlar för att hålla kontakten. Men relationen blir alltmer komplicerad i takt med att Martins tillvaro och värderingar förändras. ”Adressat okänd” är en dramatisering av en novell från 1938 skriven av den amerikanska författaren Kathrine Kressman Taylor. I rollerna Sven Ahlström och Fredrik Gunnarson.

Konsthandlaren Max Eisenstein och konstnären Martin Schulse har arbetat tillsammans i USA under många år och blivit nära vänner. När Martin flyttar tillbaka till Tyskland börjar de brevväxla för att dela med sig av sina respektive liv med karriär, familj och vänner. I USA nås Max av rapporter om nazismens utbredning och han oroas över sin judiska syster som är kvar i Tyskland. Martin, å andra sidan, berättar om framsteg inom karriären, nya vänner och delar med sig av nya tankar och idéer. För varje brev växer oceanen mellan de två forna vännerna.

Dramatiseringen av Adressat okänd (Address Unknown) skildrar två parallella röster i en turbulent tid och baseras på verkliga händelser. Pjäsen har en historisk kontext men försätts i en obestämd tid, som likaväl kan vara 1930-talet som idag. Regissören Natalie Ringler tilldelades SvD:s Thaliapris 2021 för pjäserna Irakisk Kristus och Är det krig än? på Teater Galeasen. Hon har även regisserat NomNomNom på Dramaten och En enkel historia på Radioteatern.

Skådespelaren Sven Ahlström tillhör Kulturhuset Stadsteaterns fasta ensemble och har gjort ett 30-tal roller däribland Tiden är vårt hem, Min fantastiska väninna och SnövitFredrik Gunnarson har bland annat medverkat i pjäserna BorkmaniaMåsen och Fröken Julie på Malmö Stadsteater. Skådespelarduon har spelat ihop flera gånger tidigare däribland i tv-serierna Den osannolika mördarenWallander samt Norén-pjäsen Natten är dagens mor/Kaos är granne med gud på Stockholms stadsteater.

Ett gästspel från Stockholms stadsteater i samproduktion med Malmö stadsteater.

På scen:
Martin/Fredrik Gunnarson
Max/Sven Ahlström

Produktion:
Av Kathrine Kressman Taylor
Översättning: Hanna Axén
Regi: Natalie Ringler
Scenografi och ljus: Jens Sethzman
Kostym: Elin Hallberg
Mask: Maria Lindsted

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

EGEN REGI / Teater
420 kr

Britt-Marie var här – Marianne Mörck/Riksteatern Fre 30 sep – Stora Teatern

Familj / Puppetry Art / Teater
145 kr

Det Lilla Blå Lör 1 okt – Teater Sesam

Teater
150 kr

Jag är Betlehem Dawit Isaak Lör 1 okt – Angereds Teater