Musikens Hus
Ett levande kulturhus i Majorna – 4 våningar med musik, mat & miljö
.

Musikens Hus har utvecklas till ett levande Kulturhus där människor med olika bakgrund och från olika delar av staden/världen möts och trivs. På 30 år har vi blivit ett av stans viktigaste och mest varierade nöjesställen med mer än 200 kulturarrangemang per år. Vi tänker fortsätta vara ett levande kulturhus med fokus på kvalité och variation. Välkomna!

Musikens Hus är ett fristående musik- och kulturhus i kooperativ regi, med snart 30 års erfarenhet av det fria kulturlivet här i stan. Vårt arbete är att skapa förutsättningar för en aktiv och utvecklande musikkultur för Göteborgs invånare och det gör vi bl.a. genom att vara en scen för över 200 publika arrangemang per år.  Vi har två scenlokaler med bar, en dansateljé och ett café. Vår konsertlokal är en väletablerad spelscen med bra ljud & ljus.

Musikens Hus har ett tätt samarbete med olika nätverk, artistförmedlingar, och bandbokare runt om, både nationellt och internationellt.  Här finns också vår kursverksamhet och över 60 repeterande musikgrupper.

Vi ser oss som en viktig resurs för det fria kulturlivet i Göteborg och vårt arbete har fördjupats och kraftigt utvecklats genom åren. Vi gillar att vara öppna mot olika genrer och arrangerar lika gärna skolkonserter, familjeföreställningar och vuxen arrangemang.  Här kan du besöka improvisationsteater-, författar-, poetryslam kvällar likväl som stora blues-,reggae-, folk/world-, synth arrangemang. Klubbar, Internationella storbesök samsas med lokala mindre barnföreställningar.

Musikens Hus driver även Café Hängmattan som ligger i husets bottenplan. Här bjuds mer en bara god fika. Vi är sedan länge en väletablerat kulturscen med flera arrangemang i veckan och har fullständiga rättigheter. Vi tar emot matbeställningar/catering och har mångårig erfarenhet av att ordna fester, jubileer middagar, m.m.

På vardagar mellan 11.30–14.30 serveras våra goda och populära vegetariska buffé.

På kvällar och helger har vi en god a la carte meny och givetvis alltid en ordentlig cafemeny med espresso, latte, desserter, hembakat m.m.

Våra musikkvällar är så gott som alltid med fri entré. Mat & dryck till bra priser.