10-21 WING IT
Scenkonst och kompositioner i nuet för vuxna och blandade åldrar.

Soloföreställning där ögonblick och personlighet vävs samman till färgstarka kompositioner. Av och med scenkonstnärerna Benedikte Esperi och Lisa Larsdotter Petersson. WING IT ges i olika scenrum, på olika platser i Göteborg och VGR 2021. Vid några tillfällen medverkar musiker Cha Blasco, Anna Svensdotter & Henrik Wartel för duettföreställningar.

10-21 WING IT Soloföreställning där ögonblick och personlighet vävs samman till färgstarka kompositioner. Av och med scenkonstnärerna Benedikte Esperi och Lisa Larsdotter Petersson. WING IT ges i olika scenrum, på olika platser i Göteborg och i Västra Götalandsregionen under andra halvan av 2021. Vid några tillfällen bjuds också gästande musiker Cha Blasco, Anna Svensdotter och Henrik Wartel in för att tillsammans med dem framföra duettföreställningar.

 

8/9 – 12/12 besöker WING IT:
Änggårdsbergen, Göteborg, soloföreställningar 9-10/9
Vegby, x-sites, Ulricehamn, soloföreställningar 12-13/9
Galleri PS, Göteborg, soloföreställningar 29-30/9
Kulturhus Centralen, Tranemo, soloföreställningar 14-15/10
Ödsmåls Kulturhus, soloföreställningar 24/10 & 26/10
Stationen, Svenshögen, duettföreställningar 27/11
Galleri 3, Vänersborg, soloföreställningar 3-4/12
Vulkano, Göteborg, duettföreställningar 9-11/12

Lisa Larsdotter Petersson är scen och bild -konstnär, verksam bl.a. i Göteborg och Bohuslän. I sina solon och sceniska samarbeten med musiker tar hon avstamp i både det oförutsägbara och det uppenbara. Här bjuds ofta både humor och allvar i en mix av rörelse/dans, ljudande och ordkaskad. Jämte föreställning arbetar hon också med att driva multidisciplinära scenkonstprojekt och genom utställningsverksamhet.

Benedikte Esperi är koreograf, video- & performancekonstnär baserad i Göteborg. Hon skapar verk för scener, utställningar samt offentliga miljöer både nationellt och internationellt. ”Varje ögonblick rymmer ett eget universum. I improvisationen kan dessa tillfälligt formuleras och framträda, förevigas och i bästa fall delas med publiken”. Benedikte är knuten till konstnärsdrivna Galleri 54 och driver festivaler med bl.a The Tiny Festival Producers. Sedan 2011 undervisar hon i dans vid Högskolan för scen och musik.

Vid några tillfällen bjuds gästande musikerna Henrik Wartel, Cha Blasco och Anna Svensdotter in för att tillsammans med Lisa och Benedikte bjuda duettföreställning där trumvirvlar, digitala landskap och flöjttoner plussas på äventyren. Vi uppdaterar här med mer info om detta äventyr under oktober.

Cha Blasco är en elektronisk musikkonstnär som trivs med att bryta ner hinder genom kreativa och tvärdisciplinära projekt. Hans verk har berikat många scenkonstprojekt på den svenska kulturscenen de senaste åren. Cha har ett betydande intresse för programmering och han är mycket involverad i klimatfrågor genom att titta på olika sätt att positionera sig som natur, istället för i naturen.

Henrik Wartel, trumslagare och improvisatör baserad i Göteborg. Han är väletablerad nationellt och internationellt på jazz och improvisationsscenen. Henrik samverkar med musiker, konstnärer, dansare på varierade konstarenor och är en av de drivande krafterna bakom jazz/impro klubben Brötz jämte ”Henrik Wartel Solo” och ”Henrik Wartel Improvisation”. Han turnerar internationellt och ingår i grupper som Quagmire, Jonny Wartel 4tet, John Holmström Trio etc. I hans improvisationer är nuet och närvaron riktning och ledsagare.

Anna Svensdotter är en flöjtist som spelar både solo och med flera ensembler som flöjtkvartetten 40f, duo Diabas, och experimentella sextetten GAHLMM. Anna har beställt och uruppfört många verk i nära samarbete med både svenska internationella tonsättare, bl.a. Tony Blomdahl (SE), Rósa Lind (AUS), Paula Matthusen (USA). Solo-cd:n ”Alpha Waves” med svensk musik för flöjt och elektronik släpptes 2013.

10-21 WING IT genomförs med stöd från Göteborgs Stad Kultur och Västra Götalandsregionen. I samarbete med Smart Frilanskooperativ.