Svenska Standup-galan
Fredag 19 januari – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
295 kr
Tid
20:00
Datum
fre 19 januari
Information

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

SVERIGES VIKTIGASTE HUMORPRIS GOES VÄSTKUSTEN!

Svenska Standupgalan hålls för första gången i Göteborg! Galan är branschens egen Oscarsutdelning, en ovanligt rolig prisutdelningsceremoni med humor och andra starka känslor. Det blir klang och jubel, glädje och illa dold missunnsamhet. Kvällens värdar är Göteborgskomikernas egen kung och drottning: Niklas Andersson och Emma Knyckare. Uppträder på galan gör även Ann Westin och Kristoffer Appelquist.

Svenska Standupgalan har arrangerats varje år sedan 2002 när Özz Nûjen med flera startade den. Numera arrangeras den av ståuppklubben Oslipat, detta år i samarbete med Stora Teatern.

-Det kändes självklart att vi skulle anordna galan i Göteborg i år, säger Marcus Johansson från Oslipat. Det är hög tid att uppmärksamma vilken otroligt spännande och kreativ stad Göteborg har blivit för svensk standup.

Om de medverkande

Ann Westin firar i år 20 år som ståuppare och har tre gånger belönats som Årets kvinnliga komiker. Med sin makalösa energi och precisa tajming är hon en av landets roligaste människor. Aktuell med självbiografin “Livet är som en sten i skon“.

Kristoffer Appelquist belönades med priset som Årets manliga komiker 2012. Han är alltid överväldigande med sin originella humor och sitt ytterst personliga tilltal som visar att det inte fanns någon inbördes konflikt mellan allvarliga ämnen och hysteriskt roliga skämt.

Emma Knyckare är komikern som levererar sina skämt som hon beställer en kaffe på Pressbyrån. Det vill säga utan åthävor, men så effektivt att hon får publiken (eller den i Pressbyrån) precis dit hon vill. Har hörts i otaliga radioprogram och driver också Humorkollo som utbildar tjejer i komedins ädla konst.

Niklas Andersson reclaimar det underbara i att vara göteborgare. Han gör chosefri standup som är oerhört lätt att älska. Det är rakt, enkelt och fantastiskt roligt. Niklas också huskonferencier på Opalen Comedy i Göteborg.

Du kanske även gillar

Humor / Show
350 kr

Jesper Rönndahl Sön 16 Dec – Stora Teatern

Humor / Stand up
175 kr

Strindbergs Intima Teater // Framtiden – en standup med Anna Pettersson Ons 20 Feb – Stora Teatern

Humor / Stand up
375 kr

Robin Paulsson + Johanna Nordström + Victor Wu Ons 6 Mar – Stora Teatern