Looptok feat. Maja & Cirkör
Fredag 9 februari – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
295 kr
Tid
19:00
Datum
fre 9 februari
Information

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Upplev musiken från Cirkus Cirkörs Knitting Peace, Borders och Limits med mera, i en konsertföreställning med artister från Cirkus Cirkör. En unik scenupplevelse med musiken i fokus och nycirkuskonster i världsklass.

Samuel LoopTok Andersson, som har gjort musiken till Cirkus Cirkör-produktionerna Knitting Peace, Borders och Limits, ger sig ut på turné med musiken från dessa föreställningar + nytt material. Utöver LoopToks mäktiga och medryckande musik blir konserten en helhetsupplevelse med fängslande nycirkusnummer och gripande sång av Maja Långbacka.

Knitting Peace har hyllats världen över som ett poetiskt allkonstverk i fredens tecken. Borders, som var en samproduktion mellan Cirkus Cirkör och Malmö Stadsteater, blev kritikerrosad och lämnade få oberörda med sitt starka och aktuella tema; gränser, flykt och gränsöverskridande. Våren 2016 släppte Looptok en skiva med musiken från Borders. Och nu under vintern och våren spelas föreställningen Limits för utsålda hus runt hela Sverige och Europa.

Den starka och gränslösa musiken sammanflätas med enastående nycirkus och Maja Långbackas magiska röst. Musiken, som är varierad och hämtar inspiration från alla världens hörn, filtreras genom LoopToks engagerande, råa och ösiga sound. En unik konsertupplevelse. I vår släpper även Looptok & Maja en ny skiva som vi får smakprov från under konserten.

Samuel LoopTok Andersson är multiinstrumentalisten och kompositören som integrerar liveelektronik och loopar med folkliga och akustiska sound. Han är även hyllad som kompositör och medverkat på scen som musiker till Cirkus Cirkörs senaste produktioner samt är den yngsta medlemmen i legendariska folkrockbandet Hedningarna.

Maja Långbacka är sångerska, kompositör och musiker känd som en av de mest intressanta unga folksångerskorna i Sverige idag. Med sin starka, personliga och kompromisslösa röst bygger hon broar mellan folkmusik och andra genrer. Hon medverkade som sångerska och artist i hyllade Cirkus Cirkör-produktionen Borders på Malmö Stadsteater.

Du kanske även gillar

Julkonsert / Konsert / Musik
375 kr

Sofia Karlsson & Martin Hederos Tis 18 Dec – Stora Teatern

Nycirkus / Show
395 kr

Burnt Out Punks – Bränd Jul Ons 19 Dec – Stora Teatern

Musik / Teater
310 kr

Midvintervaka Tor 20 Dec – Teater Aftonstjärnan