GBG Mime Fest // Kroppkaka
Söndag 19 november – Masthuggsteatern

Biljettinfo

Plats
Masthuggsteatern
Pris
115 kr
Tid
16:00
Datum
sön 19 november
Information

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

En upplysande och underhållande rörelserevy om språket alla kan som bjuder på magisk mim, fysisk filosofi, glad balett och teckenspråksallsång.

För första gången någonsin i Göteborg, bjuder skådespelerskan och mimartisten Ika Nord på föreläsningsföreställningen KROPPKAKA.

”Man kan säga att det är en sorts kartläggning av kroppens olika språk. En timme om den kommunicerande rörelsen, den som vill vara begriplig” – Ika Nord.

Publiken får bland annat höra musik av Matti Bye, Frédéric Chopin och David Tallroth, se koreografi av Isadora Duncan och Kathleen Quinlan, höra dikt av Edith Södergran samt se exempel på Biomekanisk rörelse av Vsevolod Meyerhold. Ika kommer även att berätta om Étienne Decroux och hans syn på mimkonsten som visuell humanistisk propaganda och ge prov på den spektakulära teknik han utvecklade som en grammatik för scenisk rörelse. Publiken får även se Ikas mimstycke 1900-talsmänniskan som berättar om Europas historia – ett sekel i rörelse och bygger på Peter Englunds bok Brevet från nollpunkten.

Den här föreställningen är en del av GBG Mime Fest – en nystartad festival som är en kärleksförklaring till den rörelsebaserade scenkonsten.Under 18 och 19 november tar vi över Masthuggsteatern och förutom att fylla scenen med massor av föreställningar kommer det vara musik och överraskningar i foajén och mat och dryck till goda priser.

Missa inte att du kan köpa festivalpass – antingen endags- eller tvådagsbiljetter och gå på SAMTLIGA föreställningar!

Läs mer på www.gbgmimefest.se

Du kanske även gillar

Musikteater / Scenkonst / Teater
200 kr

Camilla försvann Ons 30 Jan – ADAS musikaliska teater

Litterär förlaga / Scenkonst / Teater
220 kr

Anteckningar från ett källarhål Lör 16 Feb – Göteborgs Dramatiska Teater

Dans / Scenkonst
175 kr

BamBam Frost // So sorry Tis 12 Mar – Stora Teatern