Det demokratiska projektet – Andra stjärnan åt höger och sedan rakt fram till gryningen
Torsdag 20 september – Kajskjul 46

Biljettinfo

Plats
Kajskjul 46
Pris
175 kr
Tid
19:00
Datum
tor 20 september

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Under valåret 2018 är du välkommen att utforska en konstnärlig och visuell labyrint som bryter upp och ifrågasätter demokratins beståndsdelar. Demokrati bygger på allas lika värde, men är demokratin demokratisk när alla inte är eller känner sig välkomna?

Hur står det till med demokratin i Sverige, och i världen? Och hur var det nu? Är demokratin under hot från nazister i kostym, nazister utan kostym eller från troll utan underbyxor? Eller kanske allihop? Varför misstror människor demokratin? Vem äger sanningen, vem är desinformerad och vem lever I lögn? Vad är konspirationsteori och vad är fakta?

Som publik får du träda in och förflytta dig i en labyrint där du själv kan bestämma riktningen. I ett rum pågår en debatt, ett annat en föreläsning och i ett tredje ramlar du in i en valvaka. Du kan delta i avslappningsövningen Trump Care och i olika omröstningar. Demokrati bygger på allas lika värde, men är demokratin demokratisk när alla inte är eller känner sig välkomna?

Föreställningen är ett devisingprojekt där Teater Smuts genom intervjuer, workshops och enkäter ställt frågor om demokrati och om inflytande över samhället och det egna livet. Obs! I vår demokratiska verksamhet behöver du inte vara svensk medborgare, myndig eller kunna visa upp en giltig id-handling för att få rösta.

Med: Nina Haber, Wahid Setihesh och Sara Rousta
Regi & projektledning: Kristina Wejstål
Scenografi/Ljus: Oskar Ekstrand
Producent: Maja Alasalmi

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

Scenkonst / Teater
125 kr

Bara nåt jag sa Tor 23 Aug – Masthuggsteatern

Komedi / Scenkonst / Teater
210 kr

Slapstick och Storhetsvansinne Lör 1 Sep – Kurage

Miljö / Scenkonst / Teater
165 kr

Jag vill se stjärnorna Tor 6 Sep – Teater Eksem