Det demokratiska projektet – Andra stjärnan åt höger och sedan rakt fram till gryningen
Torsdag 30 augusti – Kajskjul 46

Biljettinfo

Plats
Kajskjul 46
Pris
175 kr
Tid
19:00
Datum
tor 30 augusti

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Teater Smuts är under förvandling! Bredvid det lilla röda huset med vita knutar lyser gräset grönt i den annars helt vita labyrinten. Vad är demokrati och hur står det egentligen till med demokratin i Sverige, och i världen? Är demokratin under hot från nazister i kostym, nazister utan kostym eller från troll utan underbyxor? Eller kanske allihop? Varför misstror människor demokratin? Vem äger sanningen, vem är desinformerad och vem lever I lögn? Vad är konspirationsteori och vad är fakta?

I den helt nyskapade föreställningen är du som publik välkommen att undersöka demokratins olika beståndsdelar tillsammans med ensemblen. Du kan delta i avslappningsövningen Trump Care, ta del av omröstningar och gå genom olika rum och världar. OBS! Allt deltagande är frivilligt och i vår demokratiska verksamhet behöver du inte vara svensk medborgare, myndig eller kunna visa upp en giltig id-handling för att få rösta.

“För att komma till insikten tar du maktens korridor åt vänster innan du kommer in i det offentliga rummet. Ta dörren till höger som leder genom åsiktskorridoren. När den förgrenar sig så väljer du den tredje vägen och tar sikte på den andra stjärnan åt höger och sedan rakt fram till gryningen”

Föreställningen är ett devisingprojekt där Teater Smuts genom intervjuer, workshops och enkäter ställt frågor om demokrati och om inflytande över samhället och det egna livet.

Med: Nina Haber, Wahid Setihesh och Sara Rousta
Regi & projektledning: Kristina Wejstål
Scenografi/Ljus: Oskar Ekstrand
Producent: Maja Alasalmi

Med stöd av Göteborg stad, Kulturrådet och Västra Götalandsregionen.

http://teatersmuts.se

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

Scenkonst / Teater
125 kr

Bara nåt jag sa Tor 23 Aug – Masthuggsteatern

Komedi / Scenkonst / Teater
210 kr

Slapstick och Storhetsvansinne Lör 1 Sep – Kurage

Humor / Monolog / Teater
165 kr

Flyga Högt Ons 5 Sep – Teater UNO