CUCK
Fredag 25 maj – Teater Trixter

Biljettinfo

Plats
Teater Trixter
Pris
165 kr
Tid
19:00
Datum
fre 25 maj

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Ett slott eller ett radhus.

Ett flickrum eller ett våtrum.

En dotters återförening med sin fader i en stad präglad av våld och maktmissbruk. Deras förväntningar på det nya liv som ska börja. De storartade planerna på att påbörja någonting nytt, någonting annat, någonstans där ondskan inte har fått fäste - i Verona, Bologna, Florens. Men också: glädjen över att få vårda det man har försakat. Hoppet om gottgörelse, om försoning, om sinnesro.

En förälskelse som slutar i katastrof.

Kastratet #3: CUCK är en invertering av den tredje och sista akten i Rigoletto av Giuseppe Verdi. Här står oskuldsfullheten i centrum – dels i form av den moraliska renhet vi måste tro existerar utanför oss själva för att vi ska förmå känna rättmätig ilska, dels i form av den naivitet vi kan ha inför våra egna privilegier, och det underliggande hot om våld med vilket vår egen maktposition underbyggs. Vad återstår av fader-dotter-relationen när de outtalade förväntningar som gjorde kärleken mellan fader och dotter möjlig visat sig vara omöjliga att förlika med verkligheten? Hur kan vi gå vidare när alla våra illusioner om varandra gjorts obrukbara?

CUCK är ett försök att närma sig ett samtal om kön som förbannelse och som överlevnadsstrategi i en ofullkomlig värld. Det är ett iscensättande av en för dramatiken varaktig frågeställning om huruvida det är möjligt att ta ansvar för den roll vi har satts att spela i denna värld; en roll vi inte själva har valt men som vi ändå förkroppsligar i våra val och handlingar och som vi därför inte så enkelt kan svära oss fria ifrån.

TEXT & REGI: Max Bolotin
PÅ SCEN: Caisa-Stina Forssberg, Michael Engberg
LJUS: Isabelle Bella Oldenquist
FOTO: Ina Åshaug

Du kanske även gillar

Barnteater / Familj / Teater
125 kr

Hemulen som älskade tystnad Sön 22 Apr – Masthuggsteatern

Teater
200 kr

Röntgenbilden av en groda Sön 22 Apr – Teater Trixter

Engelska / Scenkonst / Teater
200 kr

Four Minutes Twelve Seconds Mån 23 Apr – GEST – Gothenburg English Studio Theatre