Ana Moura
Torsdag 15 februari – Stora Teatern

Biljettinfo

Plats
Stora Teatern
Pris
395 kr
Tid
19:00
Datum
tor 15 februari

Info

Kontakta Kulturpunkten vid frågor om biljettbokning eller hemsidan.

Kontakta arrangören vid övriga frågor om evenemanget.

Vad ska man säga om en artist som fått självaste Prince att ta sitt privatjet till Paris för att se henne uppträda? Och som har Rolling Stones i publiken när hon spelar live? Denna extraordinära sångerska är Portugals ledande fadista och en av de mest fullfjädrade sångerskorna ur sin generation.

Live är Ana Moura en mycket intensiv upplevelse i stil med de stora fado-legenderna. Senast hon besökte Stora Teatern 2013 bjöd hon på en upplevelse vi aldrig glömmer. Nu får vi en ny chans att förföras av hennes fängslande röst och fantastiska elegans.

Ana Moura har moderniserat fado och gjort det populärt igen för en yngre generation. Hon lade till en trummis och en keyboard-spelare till sin klassiska fado gitarr-trio (inklusive den bästa portugisiska gitarrspelaren). “Desfado”, en modern klassiker, är det mest sålda albumet under de senaste fem åren i Portugal. Albumet, som har gjort Ana Moura till en internationell världsstjärna, har legat i topp tio sedan det släpptes 2012! Hennes senaste release “Moura” (2015), som producerades av Grammyprisbelönta Larry Klein (Joni Mitchell, Herbie Hancock, Madeleine Peyroux) nådde även den förstaplatsen på försäljningslistan.

Ana Moura anses allmänt vara den största fado-sångerskan i Portugal. Hon har tilldelats en mängd utmärkelser, bl a 2 Golden Globes, 2 Amália-utmärkelser och 1 Bästa Artist-nominering av Songlines Music vid sidan om andra artister såsom Caetano Veloso, Gilberto Gil och Herbie Hancock.

Det finns ingen annan fado-röst som Ana Mouras. En röst som rör fritt genom traditionen, men också flörtar elegant med popmusik, och formar ett mycket personligt uttryck.

Alla speltillfällen

Du kanske även gillar

Konsert / Musik / Nycirkus
295 kr

Looptok feat. Maja & Cirkör Fre 9 Feb – Stora Teatern

Konsert / Musik
350 kr

Sinne Eeg & Bohuslän Big Band – en hyllning till Ella Fitzgerald Sön 18 Feb – Stora Teatern

Konsert / Musik
325 kr

Bohuslän Big Band & Solala // Brinner Upp i Natten Lör 17 Mar – Stora Teatern